Super Bowl XLVIII

Det är första söndagen i februari imorgon, det betyder att årets första stora sporthändelse Super Bowl knackar på dörren. Vilket i år antagligen endast kommer att toppas av vinter-OS och VM i Rio. Precis som föregående år har jag här gjort ett inlägg som sammanfattar söndagens händelser. I ska Super Bowl ringarna antingen delas ut till Denver Broncos eller Seattle Seahawks. Denver har inte varit här sedan säsongen 1998, medans Seattle senast var i Super Bowl säsongen 2005. Denver vann sin senaste SB mot Atlanta Falcons medans Seattle förlorade sin mot Pittsburgh Steelers.
 
Matchen sänds i år av FOX i USA. I Sverige är det som vanligt TV10 som gäller och sändningen startar runt midnatt. Nationalsången kommer att framföras av operasångerskan Renée Fleming. I halvtid uppträder Bruno Mars tillsammans med Red Hot Chili Peppers.
 
Matchen spelas på MetLife Stadium som ligger i East Rutherford, New Jersey. Inte så långt ifrån centrala Manhattan, New York. Det är första gången som Super Bowl kommer spelas i vinterklimat på en stadium utan tak.Vilket skapade en del kontrovers när det annonserades. Normalt sett brukar matchen spelas inomhus eller i mer varma delstater. Det är då också första gången Super Bowl kommer spelas i New York området. MetLife Stadium är normalt sett hemmaborg för både New York Jets och New York Giants. Där går in cirka 82500 personer
 
 
Super Bowl är också Mekka för alla marknadsförare. Alla dem stora bolagen kastar pengar omkring sig för att få in en spot under matchen. 30 sekunders reklam under matchen kostar ungefär 4 miljoner dollar. Även i år är det många kända ansikten som figurerar. Jag har lagt in mina tre favoriter nedan.
 
 
 
 
Sedan finns det även dem som väljer en annan approach, som Newcastle. De har inte köpt någon reklamtid men har ändå den mest omtalade reklamfilmen med Super Bowl tema. 
 
 
Tillbaka till matchen. Favoriter i år är Denver Broncos med Peyton Manning som quarterback, en av historiens främsta. Såg en del matcher i AFC-slutspelet och tyckte dem gjorde det bra. Tror det blir dem som tar hem titeln denna säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback