Dubai Marina / The Palm

Dubai Marina är en artificellt skapad marina som började utvecklas 2003. Det kan man verkligen inte tro när man är där, i Sverige skulle det ta lika lång tid att få bygglov för bara en byggnad. Jag kombinerade mitt besök med att boka in en tur med Yellow boats, som utgår från marinan. Det är speed boats som går längs med Dubais kustlinje och jag tyckte det lät som ett bra sätt att spendera en förmiddag på.
 
Kom dit i god tid innan och blev "uppgraderad" från 75 minuters turen till 90 minuters rundan, trevligt. Nedan en bild på en bit av marinan. Fick känslan av att jag stigit in mitt i en Sim City stad.
 
 
Halva kanalen i marinan var dock avstängd för båttrafik. Detta för att de håller på att utveckla Bluewaters Island som bland annat kommer innehålla Dubai Eye, världens högsta parisehjul. 
 
Huset som skruvar sig ovan är Cayan Tower. Den invigdes i maj iår och blev därmed världens högsta skuvade byggnad. Byggnaden som blev av med den titeln heter Turning Torso.
 
 
En bild från andra hållet. Den höga byggnaden i mitten är Princess Tower, världens högsta bostadshus. Faktum är att dem 3 skyskraporna näst på den listan även figurerar i bilden nedan. 
 
 
Utanför marinan låg denna båt förtöjd. Yachten heter Dubai och är den tredje största i världen. Stolt ägare till denna är Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premiärminister/vice president/monark i Dubai.
 
 
Turen gick sedan vidare till Palm Jumeirah. Beach front properties är populära, men vad ska man göra när man inte någon mer strand att bebygga. Man skapar mer naturligtvis. De flesta husen har tack vare utformingen av denna konstgjorda ö en privat strand. Dessvärre får man inte åka in där med båt (om man inte bor där såklart) så fick använda zoomen till max.
 
 
Det finns även ett antal hotell på ön. Det mest kända är utan tvekan det 5-stjärniga hotellet Atlantis
 
 
 
På båtturen så dök det upp ett gäng nyfikna delfiner. De var dock inte helt lätta att fånga på bild.
 
 
Avslutar med en bild på mig framför Burj Al Arab.
 
 
Detta får markera slutet i serien av inlägg från Dubai. Jag var inte där så många dagar, men hann se och göra mycket. Skulle gärna vilja åka dit fler gånger, med fler stranddagar på programmet. Kan tillägga att även om Dubai handlar mycket om ett liv i lyx går det verkligen att resa hit även på en smal budget. Med tanke på vad jag spenderade fick jag väldigt mycket semester för pengarna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback